aur
fbvinedrib

RAISE Youth
aur

Noutati - Raise Youth

<< RAISE Youth
 
data știre: 16 decembrie 2020

Proiectul RAISE Youth lansează trei Centre Demo pentru tinerii din mediul rural
Proiectul RAISE Youth lansează Centrele Demo RAISE, hub-uri inovatoare dedicate tinerilor NEETs. Primul Centru Demo se va inaugura oficial vineri, 18 decembrie 2020, în comuna Păunești din județul Vrancea, următoarele două hub-uri fiind în pregătire și urmând a se lansa tot în cursul acestei luni, la Mahmudia (jud. Tulcea) și Liești (jud. Galați). Mai multe informații puteți afla aici (http://www.resurseumane-aur.ro/files/Inaugurare primul Centru Demo RAISE.pdf).

 
 
data știre: 9 decembrie 2020

We are The RAISE Youth project
Vă prezentăm un nou film produs de colegii noștrii creativi. Filmul ilustrează mesajul comun pe care partenerii din România, Bulgaria, Spania și Croația îl exprimă în demersul de a promova modelul inovator "RAISE" adresat tinerilor NEET din mediul rural. Puteți urmări acest film pe canalul youtube al proiectului: https://www.youtube.com/watch?v=m_AGqPVpEhs.

 
 
data știre: 2 decembrie 2020

RAISE Youth este vizibil. Campania media de promovare
În decembrie începe în forță Campania media pentru promovarea obiectivelor proiectului RAISE Youth. Este vizată atragerea tinerilor NEETs din mediul rural către cursurile și centrele DEMO înființate. Campania este vizibilă în mediul online (bannere si filme distribuite pe website-ul Asociației Naționale a Specialiștilor în Resurse Umane, pe platforma NEETs România, precum și pe website-urile partenerilor noștri) iar mesajele sale sunt preluate prin canalele de social media (Facebook și Youtube) și cu ajutorul posturilor locale de radio.
Vă invităm să urmăriți produsele noastre pe platforma neets-romania.ro (http://neets-romania.ro/2020/10/05/noutati-din-campania-de-comunicare-a-proiectului-raise-youth/) sau pe pagina de Facebook, bannerele (https://www.facebook.com/RAISEYouthRomania/posts/120644899795992) sau filmele (https://www.facebook.com/RAISEYouthRomania/posts/120620506465098)

 
 
data știre: 30 noiembrie 2020

Noiembrie, activitățile continuă
În noiembrie activitățile în proiectul RAISE Youth continuă: s-au finalizat cursurile de formare în sectorul turismului rural, mai precis 45 de tineri NEETs au obținut calificarea de cameristă, conform reglementărilor Autorității Naționale pentru Calificări, s-a ajuns la cea de a 10-a sesiune online de formare a competențelor digitale și s-au demarat atelierele educaționale în cadrul programului de servicii sociale. Se fac pregătiri intense pentru deschiderea oficială a centrelor demonstrative și intensificarea campaniei media pentru promovarea activităților din cadrul proiectului.
Mai multe informații despre activitățile derulate în luna noiembrie puteți afla aici (http://www.resurseumane-aur/files/Articol lunar_update RAISE_2020 11 RO.pdf)

 
 
data știre: 31 octombrie 2020

Octombrie ... abilități și competențe
Chiar și în contextul incert și restrictiv al pandemiei Covid proiectul RAISE Youth și-a continuat derularea conform planificărilor: cursuri on-line (pentru dezvoltarea competențelor digitale și cursul calificare în domeniul turismului pentru tinerii NEETs, formare de formatori pentru experții și voluntarii proiectului, evenimente, servicii sociale pentru susținerea NEETs pentru depășirea situațiilor de dificultate, vulnerabilitate sau dependența cu care se confrunta pentru creșterea gradului de autonomie și a incluziunii sociale, evenimente pentru dezvoltarea de rețele și clustere care să faciliteze creșterea gradului de ocupare a NEETs pe piața muncii, campania media.
Mai multe informații puteți afla aici (http://www.resurseumane-aur/files/Articol lunar_update RAISE_2020 10 RO.pdf)
 
 

data știre: 30 octombrie 2020

Clustere și rețele dezvoltate în cadrul proiectului RAISE Youth
În data de 29 octombrie 2020 Sala de Conferințe a Primăriei Comunei Liești, județul Galați a găzduit o întâlnire a oamenilor de afaceri din localitate cu experții și colaboratorii „AUR” – A.N.S.R.U. Ideea acestei întâlniri a fost dezvoltată cu scopul de a facilita dezvoltarea prin intermediul proiectului RAISE Youth de rețele și clustere care să facilitieze creșterea gradului de ocupare a NEETs pe piața muncii.
Mai multe informații puteți afla aici (http://www.resurseumane-aur/files/DemoCenter GL 29 10 2020_Prezentare eveniment.pdf)

 

 

data știre: 12 octombrie 2020

Cursurile lunii octombrie

În luna octombrie, în cadrul proiectului RAISE Youth se derulează cursurile de formator (21 septembrie – 30 octombrie) adresat experților și voluntarilor proiectului și pentru tinerii NEETs, cursurile de cameristă (31 octombrie – 15 noiembrie) și competențe digitale (24 – 27 octombrie).
 

 
 
data știre: 30 septembrie 2020

Septembrie... înapoi la școalăDin septembrie 2020 au demarat cursurile profesionale în agricultură durabilă și abilități digitale. Totodată, ne-am mărit echipa cu noi specialiști (coordonatorii DemoCenter și mentori locali) și voluntari. Avem și pentru aceștia pregătite cursuri care să îi ajute de înțeleagă specificul proiectului RAISE Youth astel încât să contribuie la maxim cu experiența, competențele și calificările lor.
Mai multe informații puteți afla aici (http://www.resurseumane-aur/files/Articol lunar_update RAISE_2020 09 RO (1).pdf)

 

data stire 21.09.2020

Cursuri pentru un turism rural sustenabil


Turismul rural în România este în continuă dezvoltare reprezentând un potențial extraordinar care trebuie valorificat și, totodată, un important domeniu de angajare pentru locuitorii din mediul rural. În domeniu, din ce în ce mai mult se caută anagajați calificați, pregătiți, care să înțeleagă rolul care le revine în oferirea unor servicii turistice de calitate. În acest sens proiectul RAISE Youth oferă tinerilor NEETs interesați posibilitatea de a urma cursurile de „Cameristă” curs acreditat ANC. Cursul se adresează tinerilor NEETs , înregistrați în proiectul RAISE Youth, cu vârste între 20 și 29 ani, cu focus prioritar pe cei aflați în segmentul de vârstă cuprins între 25 și 29 de ani.

Cursul urmează să se deruleze în luna octombrie în județele Constanța și Tulcea, două județe recunoscute pe harta turismului rural românesc. Principalele teme abordate sunt:

- Normele igenico sanitare în vigoare
- Normele de protecție a muncii și de prevnire și stingere a incendiilor
- Comunicarea interactivă cu clienții
- Planificarea activității conform normelor hoteliere – alcătuirea necesarului de materiale, realizarea orarelor de lucru
- Amenajarea camerei – schimbarea lenjeriei de pat și amenajarea patului, completarea consumabilelor din inventar, asigurarea unui ambient plăcut
- Folosirea corectă a echipamentelor și a soluțiilor de curățat pentru realizarea curățeniei în camerele și zonele comune
- Identificarea cerințelor de servicii suplimentare ale clienților și asigurarea acestor servicii
- Rezolvarea reclamațiilor care țin de competența cameristei.

 
 
data stire 18.09.2020

Curs Operator ferme ecologice mixte


Agricultura ecologică reprezintă tot mai mult o alternativă viabilă pentru agricultura industrială, pentru impactul negativ pe care acesta îl are la nivel economic, social sau de mediu. Agricultura ecologică combină știința modernă cu inovația, respectând natura și biodiversitatea. Este forma prin care poate fi sprijinită agricultura la scara redusă, familială, prin care oamenii au oportunitatea să produca alimente pentru ei înșiși și pot gestiona mediul din jurul lor într-un mod sănatos.

Proiectul RAISE Youth oferă posbilitatea tinerilor NEETs să afle mai multe informații și să își dezvolte competențe în domeniul agriculturii ecologice și sustenabile. În acest sens cursul „Operator ferme ecologice mixte” se adresează tinerilor NEETs , înregistrați în proiectul RAISE Youth, cu vârste între 20 și 29 ani, cu focus prioritar pe cei aflați în segmentul de vârstă cuprins între 25 și 29 de ani. Participanții la curs trebuie să fie absolvenți de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat. În urma susținerii examenului de absolvire vor putea obține un certificat de absolvire acrediat de Ministerul Educaţiei pentru calificarea "OPERATOR ÎN FERME ECOLOGICE MIXTE", cod COR 314205.

Cele două grupe de curs planificate vor avea loc în comuna Liești județul Galați în perioada 21 – 25 septembrie, (examenul urmând a fi susținut în data de 29 septembrie) și la Adjud, județul Vrancea în perioada 26 – 30 septembrie (cu examen în 30 septembrie). Cursurile se derulează online, în regim intensiv, pe parcursul a 3 zile (între orele 10:00 – 17:00) cu formatori specializați. Ulterior formării teoretice, timp de două zile, participanții vor realiza activități practice în vederea pregătirii lucrării finale. În această perioada participanții sunt formați și asistați de mentorii locali împreună cu formatorii specializați în agricultură sustenabilă.

Tematica cursului este axată pe expunerea unor informații complementare, din domeniul agriculturii ecologice și a dezvoltării sustenabile, menite să ofere participanților oportunitatea de a-și îmbunătăți activitatea și de a face strategii orientate către profit.
Pe parcursul celor 40 de ore, participanții la curs:

- vor afla care sunt cerinţele de control ale unei ferme ecologice,
- vor primi informații despre completarea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică),
- vor învăța cum să completeze adeverințele APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor,
- vor afla care sunt cele mai noi și utile tehnologii,
- vor învăţa principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, vor afla rețete de fertilizatori și metode de recoltare,
- vor obţine informaţiile referitoare la toate speciile importante de animale cu tipologiile și nevoile lor de creștere specifice în sistem ecologic,
- vor obţine răspunsuri la întrebările punctuale legate de ferma pe care doresc să o înfiinţeze,
- vor afla detalii importante legate de promovarea şi marketingului produselor agricole ecologice.

 
 
data stire 18.09.2020

Curs Formare de Formatori pentru experții și voluntarii proiectului RAISE Youth

În cadrul acestui program de formare de formatori vor fi instruiţi 20 de participanţi, experți în cadrul poiectului precum și voluntari.
La finalul cursului, participanții vor dobândi și dezvolta competențe cu privire la:
- Aplicarea prevederilor legale privind formare profesională a adulților
- Realizarea analizei de nevoi privind formare profesională a adulților
- Comunicarea și relaționarea în procesul de formare
- Dezvoltarea lucrului în echipa implicată în procesul de formare
- Gestionarea conflictelor
- Organizarea activităților de formare
- Proiectarea procesului de instruire și elaborarea instrumentelor de evaluare
- Realizarea activităților de formare teoretică și practică
- Gestionarea și administrarea resurselor specifice procesului de formare
- Organizarea procesului de evaluare a participanților la programul de formare profesională
- Efectuarea evaluării și furnizarea feedbakului privind revizuirea procesului de formare profesională
- Analiza și comunicarea rezultatelor instruirii
- Dezvoltarea personală continuă a formatorului.
Metodele, specifice procesului de învățare al adulților, se vor axa pe temele cheie de interes în cadrul proiectului RAISE Youth astfel încât să permită participanților, experți și voluntari în cadrul proiectului o cât mai buna interacțiune cu tinerii NEETs implicați în proiect:
- Tehnici de activare și motivare a grupului țintă
- Dezvoltare comunitară
- Antreprenoriat social/Economie socială
- Marketing și crowdfunding/crowdfarming

 
 
data stire 16.09.2020

Titlu știre: RAISE Youth în comuna Liești, județul Galați. Eveniment de informare a grupului țintă și a factorilor interesați
În data de 15 septembrie, în comuna Liești, județul Galați a avut loc cel de al patrulea eveniment de informare a grupului țintă cât și a factorilor interesați la nivelul comunităților locale. Evenimentul, derulat cu sprijinul autorităților locale, a urmărit promovarea proiectului în comunitate, prezentarea ofertei de cursuri (agricultură ecologică/sustenabilă, eco-turism rural și competențe digitale) și de a-i identifica pe tinerii interesați să participe la aceste cursuri, prin scanarea intereselor și nevoilor acestora. Mai multe informații puteți afla aici: http://www.resurseumane-aur.ro/files/RAISE Youth 15 09 2020_Prezentare Eveniment Liesti.pdf.

 
 
data stire 15.09.2020

Formarea competențelor digitale pentru 500 NEETs:

Cursul urmărește familiarizarea tinerilor NEETs cu aspectele cheie pe care le presupun competențele digitale. În acest sens se are în vedere formarea/dezvoltarea competențelor digitale în ceea ce privește procesarea informației, comunicarea, crearea de conținut, securitatea datelor și rezolvarea de probleme.
Începând din septembrie 2020, pe parcursul a 12 luni, 500 din tinerii NEETs implicați în proiect vor beneficia de 24 ore de de formare digitală și, suplimentar vor primi suport si asistență din partea furnizorului de formare în vederea clarificării eventualelor nelămuriri survenite pe parcursul implicării în cadrul proiectului legate atât de proiect cât șide mediul online in ansamblu. Cursanții pot solicita, la nevoie, asistență pentru utilizarea platformei și pot contacta trainerii în vederea clarificării nelămuririlor legate de proiect și/sau de mediul online in ansamblu. În acest mod se va asigura conexiunea participanților cu activitățile proiectului RAISE Youth, mai precis cursurile de formare/calificare (Agro sau Turism) cât și activităților practice (CentreleDemo).
Prima sesiune de formare se derulează la comuna Liești, județul Galați în perioada 18 – 20 septembrie, între orele 10:00 – 18:00

 
 
data stire 15.09.2020

A început școala online în proiectul RAISE Youth

Din septembrie 2020 s-au demarat primele cursuri adresate tinerilor NEETs precum și specialiștilor implicați în proiect. Cursurile de formare vor fi desfășurate on-line, cu respectarea prevederilor, reglementărilor și metodologiilor în vigoare, totodată, fiind luate în considerare disponibilitatea beneficIarilor de a participa la cursuri on-line, accesul la tehnologie IT (tabletă, calculator, telefon smart, internet samd) precum și cunoștințele/experiența lor.

 
 
data stire 31 august 2020

August 2020. Activitățile RAISE Youth în plină vară

Luna august a fost încărcată cu pregătirea materialelor campaniei media, cu pregătirea achiziției de servicii pentru derularea cursurilor de formare precum și cu îmbogățirea echipei de proiect la nivel local cu noi specialiști: mentorii și coordonatorii DemoCenter. În plus, au continuat sesiunile RO RAISE Youth DIGITAL CAMP.  Mai multe informații puteți afla aici: http://www.resurseumane-aur.ro/files/Articol lunar_update RAISE_2020 08 RO.pdf.

 
 
data stire 30 iulie 2020

Iulie 2020. Digital.. primii pași

Și în luna iulie, proiectul RAISE Youth a continuat în condițiile impuse pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID 19: mai multe întâlniri online atât între membrii echipei de proiect cât și cu furnizorii de servicii sau cu grupul țintă, proiectarea activităților de formare pentru a se derula online, întâlniri față în față cu un număr redus de persoane. În acestă perioadă au început să prindă contur primele idei creative în jurul cărora se va dezvolta campania media și au început primele sesiuni online de formare și dezvoltare a abilităților digitale. Mai multe informații puteți afla aici: http://www.resurseumane-aur.ro/files/Articol lunar_update RAISE_2020 07 RO.pdf.

 
 
data stire 30 iunie 2020

Iunie 2020. Progresul proiectului RAISE Youth în România la început de vară...

Mai multe informații puteți afla aici: http://www.resurseumane-aur.ro/files/Articol lunar_update RAISE_2020 06 RO.pdf.


 
 
 
data stire 1 iunie 2020

Schimbarea în bine. Evident, pandemia de COVID 19, distanțarea socială precum și restricțiile impuse generează un nou mod de comunicare. În acest context, mesajul pe care tinerii din România implicați în proiect doresc să îl transmită pune accent pe pe primăvară, pe potențialul generator de nou al acesteia, în spiritul schimbării naturale pe care primăvara o aduce în viața și sufletele tuturor. Proiectul RAISE Youth este este promotorul unei schimbări care se dorește a se instala cu calm și stabilitate (apasați aici dacă doriți să urmăriți clipul).
 

 

data stire 1 iunie 2020

„Life and Communication in the time of Corona – new time, new opportunities”sau, cu alte cuvinte „Viață și comunicare în vremea Corona Virus – vremuri noi, noi oportunități” este titlul celui mai recent video realizat în cadrul proiectului. Filmul transpune, practic, temele cheie pe care echipa internațională a proiectului, alături de tinerii implicați în proiect doresc să îl transmită tuturor în contextul schimbărilor generate de pandemie: „cum participi la schimbarea generată de pandemia COVID19” în ultima vreme de izolare și de răsturnare a ordinii simple de până acum
 
 

 

data stire 29 mai 2020

Schimbarea ordinii de până acum sau oportunitatea de a gândi și acționa altfel, mai bine și mai eficient? Din 15 mai România a intrat în starea de alertă, progresiv, măsurile încep să se relaxeze dar fiecare dintre noi realizăm că, cel, puțin, pentru o perioadă de timp, lucruri pe le consideram normale și înțelese de la sine, nu vor mai fi la fel. În acestă perioadă se incertitudine, în spiritul „schimbă ceea ce poți schimba și acceptă ceea ce nu poți schimba” ne-am concentrat eforturile pe planificarea etapelor următoare de acțiune în cadrul proiectului. Mai multe informații puteți afla aici: http://www.resurseumane-aur.ro/files/Articol lunar_update RAISE_2020 05 RO.pdf.
 

 

data stire 30 aprilie 2020

Platforma www.neets-romania.ro: informații și suport pentru tinerii intersați. Activitatea continuă pentru dezvoltarea platformei online a proiectului își arată roadele. Platforma, funcțională este un instrument facil, accesibil și atractiv pentru toți cei intersați. Mai multe informații puteți afla aici: http://www.resurseumane-aur.ro/files/Articol lunar_update RAISE_2020 04 RO.pdf .
 

 

data stire 12 aprilie 2020

RAISE Youth Romania COVID19 Update
Odată cu instaurarea stării de urgență, la nivelul proiectului s-au intensificat eforturile de coordonare pentru a prevedea mai bine impactul asupra implementării proiectului și pentru a găsi soluții creative și inovatoare. Astfel, folosirea noilor tehnologii a fost sporită pentru a compensa limposibilitatea coordonării față în față, din fericire, fără impact negativ. Echipa de proiect desfășoară întâlniri periodice, atât la nivel național cât și internațional, pentru a asigura reacții în timp real la „realitatea în continuă schimbare” și pentru a susține și motiva atât beneficiarii cât și actorii cheie ai proiectului. Deasemenea, comunicarea online cu toți colaboratorii noștri (subcontractori, sakeholderi) a fost intensificată prin întâlniri online și apeluri directe și, din fericire, relațiile au rămas funcționale și pozitive penru toți. Totodată reuniunile consiliului de coordonare al proiectului la nivel internațional precum și călătoriile au fost amânate pentru sfârșitul anului, fiind înlocuite cu ședințele de bord online regulate. Cu încredere, optimism și perseverență, mergem mai departe! Va fi bine!
 

 

data stire 31 martie 2020

raise youth


Martie 2020 Rezultatele muncii pe teren: rezultatele preliminare în urma aplicării chestionarelor de identificare a nevoilor; conturarea profilului tinerilor incluși pe platforma on-line; principalele repere ale campaniei media; update platforma www.neets-romania.ro. Mai multe informații puteți afla aici: http://www.resurseumane-aur.ro/files/Articol lunar_update RAISE_2020 03 RO.pdf .
 

 

data stire 29 februarie 2020

Agenda lunii februarie a urmărit: Evenimente de comunicare. Sesiuni de informare pentru factorii interesați și grupul țintă. Înregistrarea tinerilor NEETs în baza de date. Pretestarea chestionarelor pe teren. Platforma prinde contur. Mai multe informații puteți afla aici.

 

dată știre: 20 februarie 2020

Evenimente comune de promovare a proiectului și de informare a grupului țintă în județul Ialomița (Valea Măcrișului) și în județul Galați (Galați și Ivești)

În luna februarie în zilele de 18 și 19 s-au desfășurat o suită de evenimente comune dedicate atât promovării proiectului cât și informării grupului țintă și factorilor interesați din Valea Macrișului (județul Ialomița), Ivești (județul Galați) și Galați. Evenimentele au beneficiat de sprijinul autorităților locale (la Valea Măcrișului și Ivești) și al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă la Galați. Obiectivul întâlnirilor a fost acela de a face cunoscut proiectul la nivel local, de a activa și atrage tinerii între 16 și 29 de ani aflați în căutarea unui loc de muncă, de a prezenta oferta de cursuri (agricultură ecologică/sustenabilă, eco-turism rural și competențe digitale) și de a-i identifica pe tinerii interesați să participe la aceste cursuri, prin scanarea intereselor și nevoilor acestora.

Mai multe informații despre evenimentul de la Valea Măcrișului puteți afla aici
Mai multe informații despre evenimentul de la Galați puteți afla aici
Mai multe informații despre evenimentul de la Ivești puteți afla aici

 

data stire 31 ianuarie 2020

Prioritățile lunii ianuarie: Fundamentare metodologică (profilul NEETs conturat), dezvoltarea de instrumente de lucru (chestionarul pentru identificarea nevoilor grupului țintă) și încheierea de noi parteneriate. Mai multe informații puteți afla aici

 

data stire 31 decembrie 2019

Noutățile lunii decembrie în proiectul RAISE Youth

În luna decembrie activitățile proiectului și-au urmat cursul: au fost formulate concluziile în urma vizitelor de lucru pe teren și în vederea stabilirii profilului NEETs din mediul rural; membrii echipei de proiect au participat în perioada 11-12 decembrie 2019 la întâlnirea de lucru de la Zagreb; a fost încheiat protocolul de colaborare cu Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București în vederea implementării proiectului.

...pentru a citi mai mult click aici (http://www.resurseumane-aur.ro/files/2019 12 31_RAISE Youth_Noutatile lunii decembrie.pdf)

 

data stire 13 decembrie 2019

Întâlnire de lucru la Zagreb în cadrul proiectului RAISE Youth

În perioada 11 – 12 decembrie 2019, la Zagreb, în cadrul proiectului RAISE Youth a avut loc întâlnirea de coordonare a proiectului. Evenimentul organizat de GTF- Initiative for Sustainable Growth (Croația), a facilitat participarea membrilor echipelor de proiect ale organizațiilor partenere: Fundecyt –PCTEX, CSCD, Casarrubuelos City Council, Gospić Municipality și, evident, AUR – A.N.S.R.U.

...pentru a citi mai mult click aici (http://www.resurseumane-aur.ro/files/2019 12 13_RAISE Yoth_Intalnire de lucru la Zagreb.pdf)

 

data stire 3 decembrie 2019

Schimbări în formatul parteneriatului proiectului

În ultima perioadă de timp, câteva schimbări au avut loc în structura parteneriatului proiectului. Astfel, în Bulgaria, GTF (Gender Project for Bulgaria Foundation) a devenit CSCD (Center for Sustainable Communities Development). Consultanța furnizata de goodworks (Austria) a fost preluată de Fundecyt (Spania). În plus, un nou partener s-a alăturat parteneriatului: Municipalitatea din Gospić, Croația.

...pentru a citi mai mult click aici (http://www.resurseumane-aur.ro/files/2019 12 03_RAISE Youth_Schimbari in formatul parteneriatului.pdf)

 

data stire 30 noiembrie 2019

RAISE Youth Romania stiri de ultima ora noiembrie 2019

raise

În data de 26 noiembrie 2019, la București, a fost organizat primul eveniment de comunicare al proiectului. La întâlnire au participat peste 25 de invitați: jurnaliști, reprezentanți din ONG-uri, instituții bancare, reprezentanți ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ai Uniunii Generale a Industriașilor din România, ai Fondului Român de Dezvoltare Socială, consultanți în management și marketing, experți în resurse umane.
În completare, s-a derulat și sesiunea de informare adresată factorilor interesați relevanți pentru problematica NEETs. Prezentarea informațiilor detaliate despre activitățile proiectului a facilitat dialogul între cei prezenți. În cadrul discuțiilor s-a pus accent pe mai multe teme, cele mai importante fiind necesitatea educației, a existenței unor programe care să îi educe pe tineri, dezvoltarea politicilor publice cu directă adresabilitate pentru NEETs, diferența între cererea pieței muncii și oferta educațională sau importanța valorizării voluntariatului dată fiind oportunitatea creată dezvoltării de noi competențe și fomare de deprinderi. Discuțiile au contribuit în mod nemijlocit la îmbunatățirea și clarificarea modalităților de intervenție în cadrul proiectului.

...pentru a citi mai mult click aici (http://www.resurseumane-aur.ro/files/2019_11 30_RAISE Youth Romania stiri de ultima ora noiembrie 2019.pdf)

 

data stire 30 octombrie 2019

Proiectul RAISE Youth, la finalul primului an de implementare. Primele rezultate puse în acțiune.

raise

La finalul primului an de derulare al poiectului, Studiul Preliminar realizat pune bazele fundamentării teoretice și metodologice a acțiunilor care urmează a fi implementate în perioada următoare. Au fost identificate aspectele cheie care descriu, la momentul actual situația tinerilor din Romania care nu sunt încadrați profesional și care nu urmează nici un program educațional sau de formare.
În cifre, la nivelul anului 2018, în România ponderea tinerilor (între 20 și 34 ani) din categoria NEET era de 20.6%, peste media europeană de 16.5%1 iar ponderea tinerilor între 18 și 24 ani care au părăsit timpuriu sistemul de învățămănt era de 16.4%2, peste media europeană de 10.6%. Institutul Național de Statistică precizezează pentru luna august 2019 o rată de neocupării în rândul tinerilor între 15 și 24 ani de peste 16%3
...pentru a citi mai mult click aici (http://www.resurseumane-aur/files/Articol lunar_update RAISE_2019 10.pdf)

 

data stire 10 iulie 2019

Comunicat de presa oficial lansare proiect RAISE Youth - Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth, Fund: The EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment/ Zagreb, 3 iulie 2019

eea

ȘOMAJUL ÎN RÂNDUL TINERILOR DIN MEDIUL RURAL din UE ESTE ÎNCĂ LA COTE ALARMANTE; O NOUĂ ABORDARE ESTE INIȚIATĂ: 

 PROIECTUL “RAISE YOUTH” A FOST LANSAT LA ZAGREB, ÎN CROAȚIA

Lansarea proiectului “RAISE Youth” a avut loc pe 3 iulie 2019, la Sheraton Hotel în Zagreb, Croația. Sub denumirea completă “Acțiuni în mediul rural pentru un antreprenoriat inovativ și sustenabil pentru tineri”, proiectul este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Granturilor Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene pentru creșterea gradului de ocupare al tinerilor, având o valoare de 3.1 milioane de euro. Durata proiectului este de 40 de luni, fiind planificat a se finaliza pe 31 decembrie 2021. Printr-un proces de inovație socială, RAISE va aborda piața muncii inexistentă pentru tinerii NEET din zone rurale depopulate. Aceasta presupune crearea unei sinergii între agricultura durabilă, turismul și tehnologiile digitale, prin antreprenoriat, inițiind un "model RAISE" de auto-angajare în Croația, Bulgaria, România și Spania pentru 2000 NEETS!. În Croația RAISE se va concentra pe județul Lika-Senj, județul cu cea mai mare rată a tinerilor NEET din țară!
...pentru a citi mai mult click aici (http://www.resurseumane-aur/files/PRESS RELEASE_RAISE Youth project launched in Zagreb, Croatia RO.pdf)


data știre: 1 iulie 2019

Lansarea oficiala a proiectului RAISE Youth - Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth, Fund: The EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment/ Zagreb, 3 iulie 2019

eeaLansarea oficiala a proiectului RAISE Youth - Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth (Fund: The EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment) va avea loc la Zagreb in data de 3 iulie 2019 cu participarea reprezentatilor organizatiilor partenere in cadrul proiectului si a stakeholderilor la nivel national (Croatia). "AUR"- Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane va fi reprezentata la acest eveniment de catre doi membri ai echipei de proiect RAISE, mai exact coordonatorul de proiect si managerul de comunicare.data stire 1 martie 2019

RAISE Youth - Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth, Fund: The EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment / Prezentare oficiala proiect (ro)

eea RAISE Youth va crea un cadru transnațional sustenabil pentru pilotarea și promovarea unui model inovator RAISE adresat tinerilor NEET din mediul rural cu vârste cuprinse între 25 și 29 ani, bazat pe experiența celor patru țări beneficiare ale proiectului, țări care se confruntă cu rate foarte ridicate ale șomajului în rândul tinerilor. Vor fi înființate 4 Centrele RAISE care vor funcționa ca centre de instruire, demonstrație și producție în zonele rurale aflate în risc de depopulare. Cel puțin 2000 de tineri NEET vor participa la activități de mentorat inter-generațional, de învățare prin practică și de suport psiho-social/mentorat, și, din aceștia, cel puțin 200 vor se vor (auto) angaja pe piața muncii. Prin pilotarea și promovarea unui model inovator RAISE de angajare pe cont propriu, în primul rând pentru tinerii NEET cu vârste cuprinse între 25 și 29 ani, bazate pe afaceri agricole durabile în 4 regiuni rurale, care se confruntă cu rate ridicate ale șomajului și riscul depopulării, va fi creat un nou model pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor. Mai exact, RAISE va reuni și grupa pe plan național și transnațional tineretul rural, inclusiv cu facilitarea schimburilor între țări, dar va crea și o platformă web pentru marketing și crowdfunding/crowdfarming, care, până acum, în Europa, nu a fost niciodată utilizată în scopul susținerii antreprenoriale a tinerilor în Europa. Folosirea agriculturii "inteligente", a noilor tehnologii, combinate cu mentoratul multi-generațional, cu învățarea familială și individuală vor permite crearea în mediul rural a unui ecosistem favorabil creării de locuri de muncă, deoarece va ține cont de o abordare personală în timp ce, la nivel sistemic include crearea de întreprinderi (sociale), înființarea de clustere, utilizarea instrumentelor on-line, crowdfunding și dialogul între factorii interesați în implementarea politicilor publice.
...pentru a citi mai mult click aici (http://www.resurseumane-aur/files/RAISE_Official Presentation RO.pdf)

 

RAISE Youth - Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth, Fund: The EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment / Official project summary

eeaYoung people (NEETs – not in education, employment, or training) in the 4 target countries – Croatia, Bulgaria, Romania and Spain – are experiencing unemployment as their biggest problem because it directly affects the possibility of their independence, future planning, building their own skills and abilities. Youth unemployment and NEETs population are highest in rural areas, especially in the 4 target countries. Project will target 2000 NEETS aged 25-29 from rural and suburban areas, at least 60% of them women
...pentru a citi mai mult click aici

 
Despre noi


"AUR" - A.N.S.R.U. - Asociatia Nationala a Specialistilor în Resurse Umane este o organizatie profesionala non-profit, non-guvernamentală, cu personalitate juridică, creată în scopul promovării conceptului de resurse umane în România. În viziunea noastră, activitatea de resurse umane presupune: satisfacerea nevoilor tuturor categoriilor profesionale, informare şi educare în spiritul drepturilor recunoscute pe plan naţional şi internaţional, promovarea unui dialog real între toţi actorii sociali
Ultimele stiri


plus
AUR lanseaza proiectul RAISE Youth “Acțiuni în mediul rural pentru un antreprenoriat inovativ și sustenabil pentru tineri”
RAISE Youth este un proiect finanțat prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene pentru creșterea gradului de ocupare al tinerilor.

Contact

Adresa
Blvd. Nicolae Balcescu, nr. 17-19, etaj 1, Camera 115, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax
021 313 38 83

Mobil
0722 77 84 84, 0723 32 60 84

E-mail
org.aur@gmail.com
 
Copyright © 2014
Acest site contine cookie-uri | Termeni si conditii