aur
fbvinedrib
aur

Comunicat de presa GlobalCOOL Winter Development School 15-19 februarie 2017
Comunicat de presa GlobalCOOL Winter Development School 15-19 februarie 2017
Tur academic, Școală de Iarnă și Atelier pentru promovarea egalității de gen pentru elevi și profesori din București și din județele Bacău, Buzău și Vrancea
Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare împreună cu „AUR”- Asociația Națională a Specialiștilor în Resursele Umane (A.N.S.R.U) au organizat în perioada 15-19 februarie 2017 o serie de activități ce au avut loc în București și care au inclus un Tur academic, o Școală de Iarnă și un Atelier pentru promovarea egalității de gen, adresate tinerilor și respectiv cadrelor didactice din instituțiile de învățământ liceal.

Evenimentele au reunit elevi și profesori de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” și Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, de la Liceul cu program sportiv „Iolanda Balaș Soter” din Buzău și de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” din Bacău și Colegiul Național „Ion Creangă” din București.

Cu acest prilej, participanții din București și din județele Bacău, Buzău și Vrancea au avut ocazia de a participa la vizite de studiu la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București și respectiv la Casa ONU pentru a cunoaște și a interacționa cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, UNDP și UNICEF România.

În cadrul activităților, tinerii implicați în proiect au aflat informații noi și importante despre rolul și activitățile instituțiilor vizitate, lucru ce a contribuit la acumularea de noi cunoștințe și la creșterea gradului de conștientizare a situației globale. Aceștia au aprofundat valorile și conceptele cooperării internaționale pentru dezvoltare, rolul României ca stat donator și ce presupune o carieră în domeniu, au discutat despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și au identificat probleme actuale, propunând de asemenea soluții pentru acestea.

Activitățile s-au bucurat de intervențiile și participarea domnului Maik Pflaum (Christliche Initiative Romero/Germany) și a reprezentanților A.R.T. Fusion, precum și a doamnei Cristea Maria Francesca (Online and Business Development Officer V.I.P., organizator Global Research Summer School).

Evenimentele s-au desfășurat în cadrul proiectului „GlobalCool! Creșterea gradului de informare și implicare activă în rândul tinerilor, cu privire la problemele de dezvoltare ale lumii actuale”, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe prin programul României de cooperare pentru dezvoltare (RoAid) și implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să o contactați pe: Narcisa Alexe, Responsabil proiect – Asociația Novapolis - Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, tel. 0766.304.610, asociatianovapolis@gmail.com.
 
GlobalCool GlobalCool GlobalCool
GlobalCool GlobalCool  


Download comunicat de presă
 
 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Guvernului României.
Despre noi


"AUR" - A.N.S.R.U. - Asociatia Nationala a Specialistilor în Resurse Umane este o organizatie profesionala non-profit, non-guvernamentală, cu personalitate juridică, creată în scopul promovării conceptului de resurse umane în România. În viziunea noastră, activitatea de resurse umane presupune: satisfacerea nevoilor tuturor categoriilor profesionale, informare şi educare în spiritul drepturilor recunoscute pe plan naţional şi internaţional, promovarea unui dialog real între toţi actorii sociali
Ultimele stiri


plus
IRETI, o speranță la genul feminin
Cu ocazia zilei internationale a femeii, “AUR” – Asociația Națională a Specialiștilor în Resurse Umane lanseaza oficial proiectul “IRETI – Empowering Women and Strengthening Socio -Economic Integration“ (Erasmus+ Key Action 2 Strategic Partnerships for adult education - Exchange of Practices).

Contact

Adresa
Blvd. Nicolae Balcescu, nr. 17-19, etaj 1, Camera 115, sector 1, Bucuresti

Telefon/Fax
021 313 38 83

Mobil
0722 77 84 84, 0723 32 60 84

E-mail
org.aur@gmail.com
 
Copyright © 2014
Acest site contine cookie-uri | Termeni si conditii